
Zoete aardappel curry met kipfilet
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
400 gram kipfilets
1 rode ui
400 gram zoete aardappelen
1 blik kikkererwt
300 gram pandanrijst
1 bosje (koriander)
2 eetlepels gele curry pasta
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en de kipfilet in blokjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder de kraan. Snijd de koriander grof.
3. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de kipfilet en de zoete aardappel rondom goudbruin. Voeg de rode ui, kikkererwten en curry pasta toe en meng alles samen. Voeg 300 ml water toe en laat 8 minuten sudderen.
5. Verdeel de rijst en curry over vier borden en garneer met de koriander.
Meer recepten in de categorie