
Zoete aardappel met geroerbakte tuinbonen en chorizo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Spaans
Ingrediënten
4 zoete aardappels (in de lengte gehalveerd)
100 gram chorizo (in kleine blokjes)
2 teentjes knoflook (geperst)
500 gram tuinbonen (diepvries, dubbel gedopt)
4 eetlepels kwark
1 eetlepel mayonaise
0.5 bosjes koriander (fijngehakt)
1 lente-/bosui (in ringen)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de aardappels met het snijvlak naar beneden in de schaal en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Bak intussen de chorizo in een droge, hete koekenpan op een lage stand in enkele minuten knapperig.
2. Voeg de knoflook en tuinbonen toe en roerbak op middelhoge stand in circa 5 minuten beetgaar. Roer de kwark los met de mayonaise, kruiden en bosui en breng op smaak met zout en peper.
3. Neem de aardappels uit de oven en leg ze met het snijvlak naar boven. Verdeel de tuinbonen en een lepel kwarksaus erover. Bestrooi eventueel met nog wat extra kruiden en serveer met de rest van de saus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
370 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
18 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie