Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappel met stengel broccoli

Zoete aardappel met stengel broccoli

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • ½ groentebouillonblokje
  • 400 g zoete aardappel
  • 4 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 400 g stengel broccoli
  • 3 el olijfolie
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 bakje tuinkers
Zoete aardappel met stengel broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de instructie op de verpakking, samen met het bouillonblokje.
  2. Schil en was de zoete aardappel. Snijd deze in blokjes.
  3. Snijd de uien en knoflook fijn.
  4. Snijd het onderste stukje van de broccoli af en snijd de rest van de stengel en de roosjes in stukken.
  5. Verwarm ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een wok.
  6. Fruit de ui kort en voeg dan de knoflook en zoete aardappel toe. Roerbak dit mengsel circa 10 minuten.
  7. Voeg nu de broccoli stengels en roosjes toe en roer alles nog 6 minuten door elkaar.
  8. Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  9. Knip de tuinkers af met een schaar.
  10. Garneer het roerbakmengsel met tuinkers en pijnboompitten en serveer met de gekookte quinoa.
  11. Breng eventueel op smaak met een snufje himalaya- of zeezout en (versgemalen) zwarte peper.
  12. Tip: vervang de stengel broccoli eens door groene asperges.