In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappel met stengel broccoli

Zoete aardappel met stengel broccoli

Zoete aardappel met stengel broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g quinoa
  • ½ groentebouillonblokje
  • 400 g zoete aardappel
  • 4 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 400 g stengel broccoli
  • 3 el olijfolie
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 bakje tuinkers
Bereiden
Kook de quinoa volgens de instructie op de verpakking, samen met het bouillonblokje.
Schil en was de zoete aardappel. Snijd deze in blokjes.
Snijd de uien en knoflook fijn.
Snijd het onderste stukje van de broccoli af en snijd de rest van de stengel en de roosjes in stukken.
Verwarm ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een wok.
Fruit de ui kort en voeg dan de knoflook en zoete aardappel toe. Roerbak dit mengsel circa 10 minuten.
Voeg nu de broccoli stengels en roosjes toe en roer alles nog 6 minuten door elkaar.
Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Knip de tuinkers af met een schaar.
Garneer het roerbakmengsel met tuinkers en pijnboompitten en serveer met de gekookte quinoa.
Breng eventueel op smaak met een snufje himalaya- of zeezout en (versgemalen) zwarte peper.
Tip: vervang de stengel broccoli eens door groene asperges.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.