
Zoete-aardappel-moussaka
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Grieks
Ingrediënten
500 gram zoete aardappels (geschild, in plakjes)
4 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
300 gram rundergehakt
0.5 theelepels kaneelpoeder
1 mespunt nootmuskaat
1 eetlepel gedroogde oregano
1 blik tomatenblokjes
1 aubergine (in dunne plakken)
200 gram ricotta
50 gram oude kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Kook de plakken zoete aardappel circa 8 minuten en giet af.
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, de kaneel, nootmuskaat en oregano toe en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper.
4. Bestrijk de aubergineplakken met de rest van de olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoge stand en gril hierin de aubergine tot er grillstrepen ontstaan.
5. Meng de ricotta met de oude kaas en breng op smaak met zout en peper.
6. Verdeel wat plakken zoete aardappel over de bodem van de ovenschaal. Schep er vervolgens een laagje van het gehaktmengsel op en leg daarop een paar plakjes gegrilde aubergine. Verdeel daarover weer een laag zoete aardappels, gehaktmengsel en aubergine. Herhaal totdat alles op is.
7. Verdeel het ricottamengsel als laatste laag erover en bak de moussaka in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
25 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie