Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappel-paprikastoof met frisse rauwkost

Zoete aardappel-paprikastoof met frisse rauwkost

Ingrediënten

  • 4 stuks rode paprika's
  • 3 stengels bleekselderij
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 250 gram rauwkost
Zoete aardappel-paprikastoof met frisse rauwkost product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Boen en snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken. Halveer de paprika's, snijd ze in reepjes en verwijder de zaadjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en pel en pers het teentje knoflook.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een stoof- of braadpan en roerbak de bleekselderij 2 minuten. Voeg de knoflook, de zoete aardappel, de paprika, de appelstroop en de tomatenblokjes toe, draai het vuur laag en stoof het mengsel met de deksel op de pan 40 minuten.
  3. 3. Laat tot slot de kikkererwten uitlekken, voeg ze aan de groentestoof toe en roer goed door.
  4. 4. Verdeel de zoete aardappel-paprikastoof over de borden en serveer met de rauwkost.
  5. Tip: maak de stoof extra lekker met 1 eetlepel karwijzaad.

    Voedingswaarde

  • Kcal 517
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 87 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 19