
Zoete aardappel-paprikastoof met frisse rauwkost
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
4 stuks rode paprika's
3 stengels bleekselderij
400 gram kikkererwten
1 teentje knoflook
1 eetlepel appelstroop
500 gram zoete aardappelen
400 gram tomatenblokjes in blik
250 gram rauwkost
Bereidingswijze
1. Boen en snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken. Halveer de paprika's, snijd ze in reepjes en verwijder de zaadjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en pel en pers het teentje knoflook.
2. Verhit een scheutje olie in een stoof- of braadpan en roerbak de bleekselderij 2 minuten. Voeg de knoflook, de zoete aardappel, de paprika, de appelstroop en de tomatenblokjes toe, draai het vuur laag en stoof het mengsel met de deksel op de pan 40 minuten.
3. Laat tot slot de kikkererwten uitlekken, voeg ze aan de groentestoof toe en roer goed door.
4. Verdeel de zoete aardappel-paprikastoof over de borden en serveer met de rauwkost.
Tip: maak de stoof extra lekker met 1 eetlepel karwijzaad.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2166 Kj
Calorieën
517 kcal
Vetten
4 gram
Koolhydraten
87 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
19 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie