Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappel taco's

Zoete aardappel taco's

Ingrediënten

  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 200 gram zwarte bonen
  • 200 gram maïskorrels
  • 2 stuks avocado's
  • 20 gram koriander
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 stuks limoenen
  • 8 stuks tortillawraps
  • 1 stuk rode ui
  • 1 zakje tacokruiden
  • 2 stuks tomaten
Zoete aardappel taco's product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de rode ui. Was de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de avocado's, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit, snijd één avocado in blokjes en prak de overige fijn met een vork. Rasp de schil en pers het sap uit één limoen en snijd de rest in partjes. Hak de koriander grof.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook, kook de zoete aardappel 10 minuten en giet af.
  3. 3. Meng de geprakte avocado met de yoghurt en het limoenrasp tot een frisse saus. Meng de rode ui met de blokjes avocado, de blokjes tomaat, het limoensap en de helft van de koriander tot een frisse salsa.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de zoete aardappel, de zwarte bonen en de maïs toe. Voeg de tacokruiden en een scheutje water toe. Laat 8 minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig door.
  5. 5. Verhit ondertussen een grill of koekenpan en bak de tortillawraps in 2 minuten aan beide kanten goudbruin. Koel dubbelgevouwen af, zodat er een taco vorm ontstaat.
  6. 6. Vul de taco's met het zoete aardappelmengsel, schep de avocado-salsa erbovenop. Garneer met de resterende koriander en serveer met de avocado-yoghurtsaus. Garneer de taco's met de partjes limoen.
  7. Tip: Lekker met jalapeños pepertjes!

    Voedingswaarde

  • Kcal 610
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 91 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 15