Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappel uit de oven met pecannoten

Zoete aardappel uit de oven met pecannoten

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel (ca. 250 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram brie
  • 1 rijpe handpeer
  • 2 eetlepels grofgehakte pecannoten
  • Verse tijm
Zoete aardappel uit de oven met pecannoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Boen de zoete paarse aardappel schoon en snijd in plakken van 5 mm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de aardappel in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 10 min.
  2. 2 Snijd intussen de brie en de handpeer in kleine plakjes. Beleg elk plakje aardappel met brie en peer.
  3. 3 Rooster de hapjes nog 5 min. op 200 graden Celsius. Garneer met de grofgehakte pecannoten en een klein takje verse tijm.

Variatie

Biertip: Leffe Blond

    Voedingswaarde

  • Kcal 174
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 10 g
  • Vet 12 g
  • Vezels 2