
Zoete aardappel uit de oven met pecannoten
8 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 grote zoete aardappel (ca. 250 g)
2 eetlepels olijfolie
150 gram brie
1 rijpe handpeer
2 eetlepels grofgehakte pecannoten
Verse tijm
Bereidingswijze
1 Boen de zoete paarse aardappel schoon en snijd in plakken van 5 mm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de aardappel in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 10 min.
2 Snijd intussen de brie en de handpeer in kleine plakjes. Beleg elk plakje aardappel met brie en peer.
3 Rooster de hapjes nog 5 min. op 200 graden Celsius. Garneer met de grofgehakte pecannoten en een klein takje verse tijm.
Variatietip!
Biertip: Leffe Blond
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
174 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie