Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappel wedges met zalm en witte wijnsaus

Zoete aardappel wedges met zalm en witte wijnsaus

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 275 gram zalmfilets
  • 200 ml witte wijn
  • 1 stuk laurierblad
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 3 stuks preien
  • 200 ml slagroom light
Zoete aardappel wedges met zalm en witte wijnsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en laat de wijn op kamertemperatuur komen.
  2. 2. Schil, indien gewenst, de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke partjes. Meng de zoete aardappel wedges met de tijm en de knoflookpoeder in een zak en schud deze goed. Verdeel de aardappel wedges over de beklede bakplaat en plaats deze 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. 3. Snijd de preien in gelijke stukken en spoel deze schoon.
  4. 4. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de prei rondom aan. Voeg een scheutje water toe en smoor de prei 10 minuten met de deksel op de pan.
  5. 5. Breng ondertussen de wijn in een steelpan aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom en het laurierblad toe en kook 5 minuten mee tot er een licht gebonden saus ontstaat.
  6. 6. Verhit, terwijl de saus kookt, een scheutje olie in de pan en bak de zalmfilet in 3-4 minuten rondom rosé.
  7. 7. Verdeel de zoete aardappel wedges, de prei en de zalm over de borden en garneer met de witte wijnsaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 418
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 56 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 10