
Zoete aardappel wedges met zalm en witte wijnsaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg zoete aardappelen
275 gram zalmfilets
200 ml witte wijn
1 stuk laurierblad
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels knoflookpoeder
3 stuks preien
200 ml slagroom light
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en laat de wijn op kamertemperatuur komen.
2. Schil, indien gewenst, de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke partjes. Meng de zoete aardappel wedges met de tijm en de knoflookpoeder in een zak en schud deze goed. Verdeel de aardappel wedges over de beklede bakplaat en plaats deze 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Snijd de preien in gelijke stukken en spoel deze schoon.
4. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de prei rondom aan. Voeg een scheutje water toe en smoor de prei 10 minuten met de deksel op de pan.
5. Breng ondertussen de wijn in een steelpan aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom en het laurierblad toe en kook 5 minuten mee tot er een licht gebonden saus ontstaat.
6. Verhit, terwijl de saus kookt, een scheutje olie in de pan en bak de zalmfilet in 3-4 minuten rondom rosé.
7. Verdeel de zoete aardappel wedges, de prei en de zalm over de borden en garneer met de witte wijnsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1755 Kj
Calorieën
418 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
26 gram