
Zoete-aardappel boerenkoolstamppot met spekjes
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 kilo zoete aardappels
100 g Bio+ spekreepjes
1 kleine ui
500 g gesneden boerenkool
1 tl witte-wijnazijn
2 el olijfolie
70 g gerookte amandelen
Dijonmosterd naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en doe in een pan met koud water.
Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten, totdat de aardappels gaar zijn.
Verwarm ondertussen een koekenpan.
Bak de spekreepjes in de pan krokant.
Schep ze uit de pan en leg op een stukje keukenpapier, bewaar het vet van de spekjes.
Snipper de ui en fruit deze glazig in het vet van de spekjes.
Voeg de boerenkool toe, samen met een snufje peper en de azijn.
Smoor de boerenkool totdat deze beetgaar is.
Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Hak de gerookte amandelen grof en doe ¾ hiervan bij het boerenkool mengsel, evenals de gebakken spekjes.
Giet de aardappels af en stamp tot puree.
Meng de olijfolie en het boerenkoolemengsel door de puree.
Serveer met de achtergehouden amandelen en de mosterd naar smaak.