Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete-aardappel boerenkoolstamppot met spekjes

Zoete-aardappel boerenkoolstamppot met spekjes

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappels
  • 100 g Bio+ spekreepjes
  • 1 kleine ui
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 1 tl witte-wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 70 g gerookte amandelen
  • Dijonmosterd naar smaak
Zoete-aardappel boerenkoolstamppot met spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en doe in een pan met koud water.
  2. Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten, totdat de aardappels gaar zijn.
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan.
  4. Bak de spekreepjes in de pan krokant.
  5. Schep ze uit de pan en leg op een stukje keukenpapier, bewaar het vet van de spekjes.
  6. Snipper de ui en fruit deze glazig in het vet van de spekjes.
  7. Voeg de boerenkool toe, samen met een snufje peper en de azijn.
  8. Smoor de boerenkool totdat deze beetgaar is.
  9. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  10. Hak de gerookte amandelen grof en doe ¾ hiervan bij het boerenkool mengsel, evenals de gebakken spekjes.
  11. Giet de aardappels af en stamp tot puree.
  12. Meng de olijfolie en het boerenkoolemengsel door de puree.
  13. Serveer met de achtergehouden amandelen en de mosterd naar smaak.