
Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
800 gram zoete aardappels (geschild)
4 eieren
4 eetlepels bloem
2 sjalotjes (gesnipperd)
0 handjes munt (grof gehakt)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel kerrie
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
3 eetlepels zonnebloemolie
300 gram Griekse yoghurt
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels olijfolie
4 zachte witte bollen (gehalveerd)
200 gram botersla
1 komkommer (in linten geschaafd)
Bereidingswijze
1. Rasp de zoete aardappels grof.
2. Meng met de eieren, bloem, sjalot, helft van de munt en komijn-, kerrie- en korianderpoeder.
3. Breng op smaak met zout en peper.
4. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
5. Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin.
6. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, olijfolie en overige munt en breng op smaak met een snuf zout.
7. Serveer de burgers op een broodje met de sla, komkommer en yoghurtsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
665 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
80 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie