
Zoete-aardappelcurry met kikkererwten en harissayoghurt
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
37.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
3 centimeter Gember
70 gram Rode currypasta
1 kilo Zoete aardappels
500 ml Groentebouillon
400 ml Kokosmelk
500 gram Cocktailtrostomaten
620 gram Kikkererwten in blik
1 bosje Koriander
1 stuk Limoen
170 gram Griekse yoghurt
2 theelepel Harissa
4 stuks Flatbread
Bereidingswijze
1. Hak de ui, knoflook en gember fijn in een keukenmachine of met een mes. Verwarm een hapjespan voor op middelhoog vuur met een scheut zonnebloemolie. Fruit hierin het uimengsel met de currypasta gedurende 5 minuten.
2. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in dobbelsteentjes. Voeg toe aan de pan en blus af met de bouillon en kokosmelk. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur, tot de zoete aardappel beetgaar is.
3. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en spoel de kikkererwten af onder de kraan. Hak de koriander grof, rasp en pers de limoen. Meng de yoghurt met de limoenrasp, 1 theelepel van het limoensap en de harissa.
4. Verwarm de grill voor. Voeg de tomaten en kikkererwten toe aan de curry en verwarm nog 5 minuten mee. Besprenkel de flatbreads met olijfolie en een beetje zeezout. Rooster nog 2 minuten in de oven. Verdeel de curry over 4 diepe borden en garneer met de harissayoghurt, koriander en flatbreads.
Meer recepten in de categorie