
Zoete-aardappelcurry met kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 eetlepels wokolie
750 gram zoete aardappels (geschild, in kleine blokjes)
500 gram kipdijfilet (in blokjes)
400 gram oosterse wokgroenten
1 paksoi (kleine, in repen)
3 eetlepels currypasta
400 milliliter kokosmelk
4 zoete aardappels (in dunne plakken geschaafd)
0 frituurolie
2 eetlepels koriander (gehakt)
1 limoen (in partjes)
Bereidingswijze
1. Verhit de wokolie en roerbak hierin de aardappelblokjes 2-3 minuten. Voeg de kip toe en bak 2-3 minuten mee.
2. Schep de wokgroente, paksoi en currypasta erdoor en bak circa 2 minuten. Giet de kokosmelk erbij en stoof op een lage stand 7-8 minuten.
3. Verhit de frituurolie tot 180ºC. Frituur de plakjes zoete aardappel in de olie in 3-4 minuten bruin. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
4. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de chips en partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1 kcal
Vetten
55 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
89 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie