
Zoete-aardappelfriet met krokante kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Amerikaans
Ingrediënten
600 gram zoete aardappelfriet (diepvries)
4 kipschnitzels (gepaneerd)
4 trostomaten
300 gram slamelange
6 eetlepels naturel dressing (fles 450 ml)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de friet over de bakplaat en rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven lichtbruin. Schep halverwege om.
2. Verhit intussen 2 el zonne- bloemolie in een grote koekenpan en bak de schnitzels in ca. 10 min. goudgeel. Keer halverwege.
3. Maak de salade. Snijd de tomaten in dunne partjes en meng met de slamelange en dressing.
4. Serveer de friet met de schnitzels en salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
606 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
59 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie