Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappelgratin met gruyère

Zoete aardappelgratin met gruyère

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 250 gram vastkokende aardappelen
  • 250 gram zoete aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 100 gram versgeraspte PLUS Zwitserse gruyère (à 150 g)
  • Verse rozemarijn (à 5 g)
Zoete aardappelgratin met gruyère product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Vet de holtes van een muffinvorm in met de boter. Schil de vastkokende en de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 2-3 mm. Verdeel ze over de ingevette holtes en bestrooi tussendoor met zout en peper naar smaak. Pers 1 teen knoflook en meng met de slagroom en 1 eetlepel gedroogde rozemarijn. Schenk het roommengsel over de aardappel en bestrooi met de gruyère.
  2. 2 Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Haal ze voorzichtig uit de vorm en garneer eventueel met verse rozemarijn.

    Voedingswaarde

  • Kcal 480
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 28 g
  • Vet 36 g
  • Vezels 3