
Zoete aardappelgratin met gruyère
4 pers.
ca. 50 min
Frans
Ingrediënten
25 gram boter
250 gram vastkokende aardappelen
250 gram zoete aardappelen
1 teen knoflook
250 ml slagroom
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
100 gram versgeraspte PLUS Zwitserse gruyère (à 150 g)
Verse rozemarijn (à 5 g)
Bereidingswijze
1 Vet de holtes van een muffinvorm in met de boter. Schil de vastkokende en de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 2-3 mm. Verdeel ze over de ingevette holtes en bestrooi tussendoor met zout en peper naar smaak. Pers 1 teen knoflook en meng met de slagroom en 1 eetlepel gedroogde rozemarijn. Schenk het roommengsel over de aardappel en bestrooi met de gruyère.
2 Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Haal ze voorzichtig uit de vorm en garneer eventueel met verse rozemarijn.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
480 kcal
Vetten
36 gram
Koolhydraten
28 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie