
Zoete aardappelhutspot met pesto en mozzarella
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
500 gram zoete aardappels
4 uien
1 kilogram stamppotaardappel (koelvers)
150 gram mozzarella (mini)
90 gram groene pesto
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Snipper de uien grof.
2. Kook alle aardappelen met de ui in ruim kokend water met zout in 20 min. gaar. Halveer intussen de mini-mozzarella.
3. Giet de aardappelen en uien af, vang een kop kookvocht op. Stamp alles tot een smeuïge stamppot, voeg zo veel kookvocht toe als nodig.
4. Schep de mozzarella en pesto door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
5. Schep de zoete aardappelhutspot op 4 borden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
573 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
76 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
15 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie