Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram aardappelen kruimig
  • 500 gram wortels
  • 500 gram uien
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ei
  • 20 gram paneermeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Schil alle aardappelen en snijd in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  2. Schrap de wortelen en snijd in stukjes. Kook samen met de aardappelen en de uien in 20 minuten gaar.
  3. Pel en pers de knoflook. Meng de tijm samen met het ei, de mosterd en het paneermeel door het gehakt en draai 4 gehaktballen.
  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballen in 20 - 25 minuten rondom goudbruin en gaar.
  5. Giet zodra de groenten gaar zijn het water af en stamp met een pureestamper grof tot een stamppot.
  6. Verdeel de zoete-aardappelhutspot over de borden en serveer met de gehaktballen.
  7. Tip: Maak lekkere jus van het braadvocht van de gehaktballen. Voeg er 250 ml runderbouillon, een theelepel mosterd en een theelepel ketchup aan toe. Laat een paar minuten inkoken en serveer de jus met de hutspot.

    Voedingswaarde

  • Kcal 632
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 65 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 13