
Zoete aardappel plaattaart
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 bladerdeeg
125 gram mascarpone
300 gram zoete aardappelen
2 eetlepels olijfolie
300 gram rauwe biet
1 grote gekookte biet
0.5 theelepels cayenne poeder
150 gram feta
15 gram koriander
3 groene pepers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Kook een ongeschilde rauwe biet in ruim water beetgaar in 45 minuten. Pel de biet onder koud stromend water.
3. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Pureer de mascarpone met de biet en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel.
4. Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet over het deeg.
5. Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de groene pepers in dunne ringetjes. Knip de koriander grof. Bestrooi de plaattaart met de feta en groene pepers en koriander.
Meer recepten in de categorie