Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete-aardappelpuree met pangasiusfilet en walnotenpesto

Zoete-aardappelpuree met pangasiusfilet en walnotenpesto

Ingrediënten

  • 1 bosje peterselie
  • 75 g walnoten
  • 1 citroen
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1 kg zoete aardappel
  • 540 g pangasiusfilet, diepvries (ontdooid)
Zoete-aardappelpuree met pangasiusfilet en walnotenpesto product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de peterselie fijn en de walnoten grof. Rasp de citroen en pers 1,5 eetlepel sap uit. Meng de peterselie met de walnoten, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2. Schil de zoete aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water met een snuf zout en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat droogstomen in de pan.
  3. 3. Vet ondertussen een ovenschaal in met gewone olijfolie of boter. Dep de pangasiusfilet droog en leg in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de walnotenpesto over de vis en rooster in 15-20 minuten gaar.
  4. 4. Stamp de aardappels tot een gladde puree. Breng op smaak met de resterende olijfolie, citroensap, peper en zout. Schep de zoete-aardappelpuree op vier borden en serveer de pangasiusfilet erbij.