

Zoete-aardappelpuree met pangasiusfilet en walnotenpesto
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Gezond
9.24 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 bosje Peterselie
75 gram Walnoten
1 stuk Citroen
100 ml Extra vierge olijfolie
1 kilo Zoete aardappel
540 gram Pangasiusfilet
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de peterselie fijn en de walnoten grof. Rasp de citroen en pers 1,5 eetlepel sap uit. Meng de peterselie met de walnoten, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2. Schil de zoete aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water met een snuf zout en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat droogstomen in de pan.
3. Vet ondertussen een ovenschaal in met gewone olijfolie of boter. Dep de pangasiusfilet droog en leg in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de walnotenpesto over de vis en rooster in 15-20 minuten gaar.
4. Stamp de aardappels tot een gladde puree. Breng op smaak met de resterende olijfolie, citroensap, peper en zout. Schep de zoete-aardappelpuree op vier borden en serveer de pangasiusfilet erbij.
Meer recepten in de categorie