

Zoete-aardappelsoep met gekarameliseerde ui
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Soep
5.79 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
600 gram Zoete aardappel
250 gram Worteltjes
3 stuks Rode ui
3 takjes Tijm
1 Liter Groentebouillon
4 stuks Petit pain
100 ml Kookroom
Bereidingswijze
1. Snipper de ui. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Schrap de wortels, verwijder de uiteindes en snijd in stukjes van 2 cm dik. Snijd de rode uien in ringen en ris de tijmblaadjes van de takjes.
2. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 3 minuten. Voeg de zoete aardappel en wortel toe. Breng op smaak met zout, peper en de tijmblaadjes. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat 15-20 minuten pruttelen tot de zoete aardappel helemaal gaar is.
3. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Bak hierin de rode ui gedurende 15-20 minuten. Breng ondertussen op smaak met zout en peper.
4. Snijd de petit pains in plakjes. Schep de soep in vier kommen en garneer met de kookroom en gekaramelliseerde ui. Serveer met de petit pains.
Meer recepten in de categorie