Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete aardappelsoep met gekarameliseerde ui

Zoete aardappelsoep met gekarameliseerde ui

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 600 g zoete aardappel
  • 250 g worteltjes
  • 3 rode uien
  • 3 takjes tijm
  • 1 l groentebouillon
  • 4 petit pains
  • 100 ml kookroom
Zoete aardappelsoep met gekarameliseerde ui product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snipper de ui. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Schrap de wortels, verwijder de uiteindes en snijd in stukjes van 2 cm dik. Snijd de rode uien in ringen en ris de tijmblaadjes van de takjes.
  2. 2. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 3 minuten. Voeg de zoete aardappel en wortel toe. Breng op smaak met zout, peper en de tijmblaadjes. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat 15-20 minuten pruttelen tot de zoete aardappel helemaal gaar is.
  3. 3. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Bak hierin de rode ui gedurende 15-20 minuten. Breng ondertussen op smaak met zout en peper.
  4. 4. Snijd de petit pains in plakjes. Schep de soep in vier kommen en garneer met de kookroom en gekaramelliseerde ui. Serveer met de petit pains.