Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete-aardappelstamppot met biet en cottage cheese

Zoete-aardappelstamppot met biet en cottage cheese

Ingrediënten

  • 750 gram Zoete aardappel
  • 2 stuks Gekookte bieten
  • 75 gram Walnoten, ongebrand en ongezouten
  • 75 ml Olijfolie
  • 2 eetlepel Bloemenhoning
  • 1 theelepel Chilipeper vlokken
  • 200 gram Cottage cheese
Zoete-aardappelstamppot met biet en cottage cheese  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook in 10-15 minuten gaar. Snijd ondertussen de gekookte bieten in stukken en voeg de laatste 2 minuten toe aan het water.
  2. Hak de walnoten grof. Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de walnoten met een snuf zeezout. Voeg zodra de walnoten beginnen te kleuren de honing en chili flakes toe. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
  3. Giet de zoete aardappel en bieten af en doe terug in de pan. Voeg de resterende olie toe en pureer met een stamper of mixer tot een gladde puree. Roer de cottage cheese door de stamppot en schep op 4 borden. Garneer met de gekarameliseerde walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 254
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 12 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 4