

Zoete-aardappelstamppot met biet en cottage cheese
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
6.77 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Zoete aardappel
2 stuks Gekookte bieten
75 gram Walnoten
75 ml Olijfolie
2 eetlepel Bloemenhoning
1 theelepel Chilipeper vlokken
200 gram Cottage cheese
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook in 10-15 minuten gaar. Snijd ondertussen de gekookte bieten in stukken en voeg de laatste 2 minuten toe aan het water.
2. Hak de walnoten grof. Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de walnoten met een snuf zeezout. Voeg zodra de walnoten beginnen te kleuren de honing en chili flakes toe. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
3. Giet de zoete aardappel en bieten af en doe terug in de pan. Voeg de resterende olie toe en pureer met een stamper of mixer tot een gladde puree. Roer de cottage cheese door de stamppot en schep op 4 borden. Garneer met de gekarameliseerde walnoten.
Meer recepten in de categorie