
Zoete-aardappelstamppot met broccoli, sesam en tofu
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Indonesisch
Ingrediënten
750 gram zoete aardappels (geschild, in stukken)
250 gram aardappels (geschild, in stukken)
50 gram boter
1 bosje koriander (grof gehakt)
1 eetlepel sesamolie
500 gram broccoli (in roosjes)
200 gram tofu (in reepjes)
5 eetlepels zonnebloemolie
2 uien (gesnipperd)
1 eetlepel currypasta
Bereidingswijze
1. Kook de zoete aardappels en aardappels in circa 20 minuten gaar. Stamp grof met de boter en koriander. Giet de helft van de sesamolie erbij en roer kort door.
2. Stoom de broccoli in circa 7 minuten gaar en schep door de stamppot.
3. Dep de tofu droog. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de tofu op middelhoge stand in circa 3 minuten lichtbruin. Voeg de uien toe en bak in circa 5 minuten goudbruin.
4. Voeg de currypasta en overige sesamolie toe en bak nog 2 minuten. Schep de stamppot op borden en verdeel de tofu erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
51 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie