Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete-aardappelstamppot met feta, koriander en kip piripiri

Zoete-aardappelstamppot met feta, koriander en kip piripiri

Zoete-aardappelstamppot met feta, koriander en kip piripiri product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • ½ citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1,5 el rode-wijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • 4 kippendijen
  • 1 kilo zoete aardappels
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 100 g feta
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de schil van de citroen en pers uit.
Doe samen met de knoflook, een chilipeper, paprikapoeder, oregano, azijn en olijfolie in een blender of keukenmachine.
Doe de kippendijen in een ovenschaal en verdeel hierover de saus zodat de kip overal bedekt is met een laagje saus. Rooster in ongeveer 20-30 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de kip en de sterkte van je oven.
Schil ondertussen de zoete aardappels, snijd in grove stukken en kook in een pan met water in ongeveer 15 minuten gaar.
Maak de paprika’s schoon, snijd in reepjes en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
Stamp de zoete aardappels tot een puree en meng de paprika erdoor.
Hak de koriander grof en meng hiervan de helft door de puree.
Rasp de limoen en pers het sap uit.
Breng hiermee de puree verder op smaak, eventueel met een beetje peper en zout.
Serveer de zoete-aardappelstamppot met de kip, de resterende koriander en verbrokkel er de feta over.