
Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram zoete aardappel (geschild, in blokjes)
400 gram knolselderij (geschild, in blokjes)
100 gram boter
4 merguezworstjes (ingeprikt)
125 milliliter warme melk
2 appels (geschild, grof geraspt)
0.5 eetlepels tijm (gehakt)
1 rode ui (gesnipperd)
Bereidingswijze
1. Kook de zoete aardappels met de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes 4-6 minuten. Stamp de aardappels met de knolselderij grof met de rest van de boter en de melk.
3. Schep de appel, tijm en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de stamppot met de rest van de ui en serveer met de worstjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
63 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie