

Zoete-aardappelstamppot met rucola en pecannoten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Vegetarisch
9.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Zoete aardappel
1 stuk Zoete puntpaprika
50 gram Pecannoten ongezouten
250 gram Cherrytomaten
125 gram Gerijpte geitenkaas
50 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in een pan met water in 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat droogstomen in de pan.
2. Verwijder ondertussen het groene uiteinde en de zaadlijsten van de puntpaprika. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de paprika in 10 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm een koekenpan op laag vuur en bak hierin de pecannoten tot ze beginnen te verkleuren. Hak grof. Halveer de cherrytomaten en verbrokkel de geitenkaas
4. Stamp de aardappels tot een puree en meng er de paprika, cherrytomaten, rucola, pecannoten en geitenkaas door. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie