
Zoete-aardappelstamppot met sperziebonen, feta en vegetarische chorizoworst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
29.44 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Zoete aardappels
500 gram Sperziebonen
2 stuks Plus zoete puntpaprika
3 eetlepel Olijfolie
4 stuks Garden Gourmet Incredible chorizo
75 gram Kolios
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in een pan met water in 10-15 minuten gaar. Maak de sperziebonen schoon, snijd in stukjes en kook in een pan met water in 3 minuten beetgaar. Giet de aardappels en sperziebonen af en laat droogstomen in de pan.
2. Verwijder het groene uiteinde en de zaadlijsten van de puntpaprika’s, en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de paprika in 10 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm een koekenpan met de resterende eetlepels olijfolie en bak hierin de worsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verbrokkel de feta. Stamp de aardappels tot een puree en meng er de sperziebonen, paprika en feta door. Serveer de zoete-aardappelstamppot met de worsten.
Meer recepten in de categorie