
Zoete-aardappelstamppot met spinazie en chorizo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Spaans
Ingrediënten
1.5 kilogram zoete aardappels (geschild, in blokjes)
0.5 chorizo (in blokjes, aan een stuk)
400 gram spinazie (panklaar)
100 gram zongedroogde tomaatjes (in reepjes)
120 gram crème fraîche
Bereidingswijze
1. Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar. Verhit een droge koekenpan en bak hierin de chorizo knapperig. Giet het bakvet uit de pan. Voeg vervolgens handje voor handje de spinazie toe en laat slinken.
2. Stamp de zoete aardappels tot een grove puree. Meng de crème fraîche, chorizo, spinazie en tomatenreepjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
89 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
18 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie