
Zoete bladerdeeghapjes met frambozenroomkaas
Nagerecht
8 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
2 plakjes bladerdeeg
1 eidooier (losgeklopt)
100 gram roomkaas
125 gram frambozen
1 zakje vanillesuiker
0 poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten (totaal 8). Duw de vierkantjes in een muffinvorm en bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel.
3. Snijd vierkantjes van bakpapier, leg deze in de muffinbakjes en vul met gedroogde bonen of rijst om blind te bakken. Bak de bladerdeegbakjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling, laat de bakjes afkoelen en neem ze uit de vorm.
4. Meng in een keukenmachine de roomkaas met de frambozen (houd er 8 apart om te garneren) en vanillesuiker. Voeg eventueel wat extra poedersuiker toe naar smaak.
5. Schep wat van de frambozenroomkaas in de bladerdeegbakjes, druk er 1 framboos bovenop en bestrooi met poedersuiker.
Meer recepten in de categorie