
Zoete kip ketjap
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Chinees
Ingrediënten
1 kilogram kipdijfilet (in reepjes)
6 eetlepels arachideolie
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels gembersiroop
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
5 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels ketjap asin
2 uien (fijngesnipperd)
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 vleesbouillontablet (verkruimeld)
1 rode peper (in ringetjes)
2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook met de rode peper. Schep de gemarineerde kip erbij en bak 3-4 minuten mee.
2. Voeg 250 ml water toe en stoof circa 25 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Bestrooi het gerecht met de peterselie.
3. Lekker met witte rijst en gewokte groenten, zoals paksoi, Chinese kool of sperziebonen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
50 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie