Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete schuimomelet met fruitsalade

Zoete schuimomelet met fruitsalade

Zoete schuimomelet met fruitsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eieren
  • 1 tl citroensap
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml slagroom
  • 1 el boter
  • EXTRA ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (25 cm), zeefje, mixer
  • 1 bakje aardbeien (250 g), grote gehalveerd
  • 1 bakje blauwe bessen (125 g)
  • 1 mango, in stukjes
  • 1 el poedersuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Meng het fruit in een kom. Scheid de eieren en meng de eiwitten met het citroensap en de suiker in een vetvrije kom. Mix het mengsel tot een stevig schuim dat rechtop blijft staan als je de gardes van de mixer eruit trekt.
Klop de dooiers met de slagroom los en spatel het eiwitschuim erdoor.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eiermengsel in de pan en bak de omelet 1 minuut op matig vuur. Zet de pan met de omelet in de voorverwarmde oven en laat 5 minuten garen. De omelet wordt niet gekeerd en moet vanbinnen een beetje zacht blijven.
Haal de pan uit de oven en keer de omelet uit de pan op een groot bord. Snijd in 4 punten. Serveer de punten dubbelgeklapt op bordjes met een flinke schep fruitsalade ertussen. Bestrooi met poedersuiker. Gebruik hiervoor het zeefje.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
38 g
vet
17 g
Kcal
350