Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete schuimomelet met fruitsalade

Zoete schuimomelet met fruitsalade

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 tl citroensap
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml slagroom
  • 1 el boter
  • EXTRA ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (25 cm), zeefje, mixer
  • 1 bakje aardbeien (250 g), grote gehalveerd
  • 1 bakje blauwe bessen (125 g)
  • 1 mango, in stukjes
  • 1 el poedersuiker
Zoete schuimomelet met fruitsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng het fruit in een kom. Scheid de eieren en meng de eiwitten met het citroensap en de suiker in een vetvrije kom. Mix het mengsel tot een stevig schuim dat rechtop blijft staan als je de gardes van de mixer eruit trekt.
  3. Klop de dooiers met de slagroom los en spatel het eiwitschuim erdoor.
  4. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eiermengsel in de pan en bak de omelet 1 minuut op matig vuur. Zet de pan met de omelet in de voorverwarmde oven en laat 5 minuten garen. De omelet wordt niet gekeerd en moet vanbinnen een beetje zacht blijven.
  5. Haal de pan uit de oven en keer de omelet uit de pan op een groot bord. Snijd in 4 punten. Serveer de punten dubbelgeklapt op bordjes met een flinke schep fruitsalade ertussen. Bestrooi met poedersuiker. Gebruik hiervoor het zeefje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 350
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 17 g