
Zoete schuimomelet met fruitsalade
4 pers.
ca. 15 min
Overig
Ingrediënten
4 eieren
1 tl citroensap
75 g fijne kristalsuiker
100 ml slagroom
1 el boter
EXTRA ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (25 cm), zeefje, mixer
1 bakje aardbeien (250 g), grote gehalveerd
1 bakje blauwe bessen (125 g)
1 mango, in stukjes
1 el poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Meng het fruit in een kom. Scheid de eieren en meng de eiwitten met het citroensap en de suiker in een vetvrije kom. Mix het mengsel tot een stevig schuim dat rechtop blijft staan als je de gardes van de mixer eruit trekt.
Klop de dooiers met de slagroom los en spatel het eiwitschuim erdoor.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eiermengsel in de pan en bak de omelet 1 minuut op matig vuur. Zet de pan met de omelet in de voorverwarmde oven en laat 5 minuten garen. De omelet wordt niet gekeerd en moet vanbinnen een beetje zacht blijven.
Haal de pan uit de oven en keer de omelet uit de pan op een groot bord. Snijd in 4 punten. Serveer de punten dubbelgeklapt op bordjes met een flinke schep fruitsalade ertussen. Bestrooi met poedersuiker. Gebruik hiervoor het zeefje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
9 gram