
Zoete schuimomelet met karamel
Ontbijt
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
4 eieren (gesplitst)
50 gram suiker
1 mespunt kaneelpoeder
2 eetlepels boter
100 gram karamelfudge
Bereidingswijze
1. Klop de eidooiers met de suiker en het kaneel in een paar minuten tot een lichte schuimige massa.
2. Klop de eiwitten in een andere kom lobbig en schep de schuimige eidooiers er voorzichtig doorheen.
3. Verwarm de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en giet het eierschuim erin.
4. Zet de pan op de warmtebron, bij voorkeur op een vlamverdeler, en laat de omelet in circa 10 minuten met het deksel op de pan garen.
5. Hak de karamel grof en verdeel dit over de omelet. Laat nog 5 minuten afgedekt garen zodat de karamel smelt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
285 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
31 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie