
Zoetzure groenten
Bijgerecht
6 pers.
ca. 60 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram stevige groente naar keuze
1 liter witte natuurazijn
500 mililiter water
250 gram kristalsuiker
2 eetlepels zout
10 slagen peper uit de molen
3 kruidnagel
1 takje rozemarijn
4 takjes tijm
1 laurierblaadje
1 theelepel mosterdzaad
Bereidingswijze
1. Maak alle groente zeer goed schoon en was ze. Snijd grovere groente fijner, zodat ze goed in de pot passen. Groente zoals snackomkommers en radijsjes laat je vanzelfsprekend heel.
2. Maak het zoetzuur door alle ingrediënten in een pan te doen en langzaam tegen de kook te brengen. Laat nog 10 minuten trekken en giet dan door een fijne zeef. Verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt.
3. Doe naar wens wat mosterdzaad en andere specerijen naar wens onderin brandschone potten.
4. Vul de potten voor ⅘ met de groente en druk goed aan
5. Vul de potten tot net onder de rand af met het gloeiendhete zoetzuur. Controleer dat de randen heel goed schoon zijn en draai er direct de deksels op
6. Laat de potten volledig afkoelen voordat je ze in de koelkast plaats
7. Na ongeveer 2 weken hebben je zoetzure groenten de perfecte smaak.
Meer recepten in de categorie