Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoetzure rode kool

Zoetzure rode kool

Ingrediënten

  • 250 ml natuurazijn
  • 250 ml water
  • 100 gr suiker
  • zout
  • 300 gr rauwe gesneden rode kool
  • 4 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 1 kaneelstokje
Zoetzure rode kool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de azijn, water, suiker en snuf zout in een pan en breng aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  2. 2. Voeg de rode kool, kruidnagels, jeneverbessen en het kaneelstokje toe, roer door en breng weer aan de kook. Draai het vuur lager en laat 5 minuten pruttelen.
  3. 3. Zet het vuur uit, laat iets afkoelen en schep over in een gesteriliseerde weckpot of een andere goede afsluitbare schaal als je het snel gaat eten.
  4. 4. Deze zoetzure rode kool kun je direct eten of je laat ‘m een paar dagen in de koelkast staan zodat de smaak verder kan ontwikkelen.