

Zoetzure rode kool
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
250 ml natuurazijn
250 ml water
100 gr suiker
zout
300 gr rauwe gesneden rode kool
4 kruidnagels
4 jeneverbessen
1 kaneelstokje
Bereidingswijze
1. Meng de azijn, water, suiker en snuf zout in een pan en breng aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
2. Voeg de rode kool, kruidnagels, jeneverbessen en het kaneelstokje toe, roer door en breng weer aan de kook. Draai het vuur lager en laat 5 minuten pruttelen.
3. Zet het vuur uit, laat iets afkoelen en schep over in een gesteriliseerde weckpot of een andere goede afsluitbare schaal als je het snel gaat eten.
4. Deze zoetzure rode kool kun je direct eten of je laat ‘m een paar dagen in de koelkast staan zodat de smaak verder kan ontwikkelen.
Meer recepten in de categorie