
Zomerlasagne met groene groenten, ricotta en citroen
4 pers.
ca. 60 min
Italiaans
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
900 g verse spinazie
2 courgettes
45 g boter
45 g bloem
500 ml volle melk
100 g ricotta
rasp van ½ citroen
1 bosje basilicumblaadjes
100 g Parmezaanse kaas
375 g lasagnevellen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, totdat de spinazie geslonken is.
Snijd de courgettes in dunne plakken, besprenkel met olijfolie en grill in een grillpan op hoog vuur.
Smelt voor de saus de boter in een pan, voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten. Schenk de melk erbij en roer goed. Meng de ricotta door de saus en breng op smaak met citroenrasp en een beetje zout en versgemalen peper.
Hak de basilicumblaadjes grof en meng door de saus. Rasp de parmezaan. Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
Verdeel een flinke lepel van de saus over de olie en bedek met een laag lasagnevellen. Verdeel daar een laag spinazie en gegrilde courgette over. Breng op smaak met peper en zout. Top met een laag van de saus en wat Parmezaanse kaas. Bedek weer met een laag lasagnevellen en ga zo door tot alle ingredienten op zijn. Eindig met Parmezaanse kaas. Bak de lasagne ongeveer 45 minuten in de oven.
Meer recepten in de categorie