Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomers Mediterraans stamppotje

Zomers Mediterraans stamppotje

Zomers Mediterraans stamppotje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 g kilo Opperdoezer aardappels
  • 1 kropsla
  • 100 ml halfvolle melk
  • Bosje verse tijm
  • 85 g pijnboompitten
  • 1 pot (320 ml) zongedroogde tomaten
Bereiden
Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout.
Laat daarna 5-10 minuten goed uitstomen in de pan.
Ris de tijm van de takjes. Rooster de pijnboompitten kort goudbruin in een droge koekenpan.
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken (vang de olie uit de pot op!) en snijd in reepjes.
Verwijder het hart uit de kropsla en snijd de bladeren in fijne reepjes.
Stamp de aardappelen fijn met de melk.
Voeg niet alle melk in één keer toe, maar beetje bij beetje tot je de romigheid hebt bereikt die je lekker vindt.
Schep de reepjes sla, de tijm, de geroosterde pijnboompitten en de zongedroogde tomatenreepjes door de aardappelstamp.
Voeg voor extra smeuïgheid eventueel een beetje olie uit de pot tomaten toe.
Kruid eventueel met peper en zout naar smaak.