

Zomers stoofpotje met pangasius uit de slowcooker
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
8.53 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Uien
1 stuk Paprika
1 stuk Aubergine
2 stuks Courgette
2 eetlepel Olijfolie mild
100 ml Huiswijn wit
690 gram Passata
4 stuks Pangasius
300 gram Zilvervliesrijst
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Snipper de uien, snijd de paprika, aubergine en courgette in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
2. Voeg de olie toe aan de slowcooker samen met de ui, paprika, aubergine, courgette, knoflook, wijn en passata. Breng op smaak met peper en zout en laat 2 uur koken op de stand high.
3. Breng de pangasius op smaak met peper en zout en leg in de saus. Laat dit nog eens 30 minuten garen op de stand high, tot de vis gaar is.
4. Kook intussen de zilvervliesrijst zoals op de verpakking vermeld staat.
5. Dien de vis met de saus op met de zilvervliesrijst. Garneer met de verse peterselie.
6. Tip voor als je geen slowcooker hebt. Bak eerst de ui, paprika, aubergine, courgette en knoflook aan tot de groenten zacht beginnen te worden, ongeveer 10 minuten. Blus af met de wijn, voeg de passata, peper en zout toe en laat dit 10 minuten inkoken. Voeg de vis toe en laat dit nog eens 10 tot 15 minuten koken, tot de vis gaar is.
Meer recepten in de categorie