
Zomerse andijviestamppot met zoete aardappel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram zoete aardappel
400 gram gesneden andijvie
50 ml melk
4 stuks vegetarische worst
400 gram zachte geitenkaas
0.5 bosjes peterselie
2 eetlepels pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Brengen pan ruim water aan de kook. Schil de zoete aardappels en snijd in grove parten. Kook de zoete aardappelen in 15 minuten gaar.
2. Brokkel de geitenkaas en hak de peterselie grof.
3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
4. Bereid de vegetarische worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Giet de zoete aardappelen af en voeg de melk toe. Stamp de zoete aardappelen met een stamper grof en schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de andijviestamppot over 4 borden. Leg de vega worst er bovenop en garneer met de geitenkaas, pijnboompitten en de verse peterselie.
Meer recepten in de categorie