
Zomerse bietensalade met makreel en mieriksworteldressing
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
32.41 voor 4 pers.
Ingrediënten
365 gram Witte bonen in blik of pot
1 stuk Gerookte makreel
350 gram Sperziebonen
200 gram Trostomaatjes
1 stuk Granny smith appel
8 stuks Cornichons
1 stuk Sjalot
1 bosje Peterselie
400 gram Bietenblokjes balsamico
3 theelepel Mierikswortel
150 gram Yoghurt
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af onder de kraan. Laat uitlekken, doe in een bakje en zet apart. Maak de makreel schoon, verwijder de graten en huid. Breek het makreelvlees in grove stukken en leg apart.
2. Breng een pan met gezouten water aan de kook en verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Blancheer de sperziebonen 3 minuten in het water, giet af in een vergiet en spoel koud na. Laat uitlekken.
3. Snijd de trostomaatjes in kwarten. Was de appel en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes, als lucifers. Hak de cornichons, sjalot en peterselie fijn. Meng de sperziebonen met de witte bonen, de trostomaatjes, appel, cornichons, sjalot, peterselie en bietenblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
4. Meng de mierikswortel met de yoghurt en breng op smaak met citroensap, citroenrasp, zout en peper. Verdeel de bietensalade over vier borden of een grote schaal. Verdeel er de makreel over en top met de mieriksworteldressing.
Meer recepten in de categorie