
Zomerse blauwe bessen kwarktaartjes
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
250 gram blauwe bessen
500 gram kwark
171 gram digestive
5 blaadjes Gelatine
50 gram witte basterdsuiker
50 gram roomboter
200 ml slagroom
1 stuk citroen
Bereidingswijze
+ staafmixer, 4 glaasjes (of springvorm voor 1 grote taart)
1. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng door elkaar en verdeel over de glaasjes. Druk aan met de bolle kant van een lepel en laat afkoelen in de koelkast.
2. Pureer driekwart van de blauwe bessen met de suiker grof en meng met de kwark. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het mengsel.
3. Laat de gelatine 5 minuten weken in een kom koud water. Pers het sap van 1 citroen, meng met 2 eetlepels water in een steelpan en verwarm. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en laat oplossen in het citroensapmengsel.
4. Voeg het gelatinemengsel aan het kwarkmengsel toe en giet op de koekkruimels. Laat de taartjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
5. Serveer de taartjes en garneer met de overige blauwe besjes.
Tip: Garneer met een toefje slagroom en verse munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2629 Kj
Calorieën
627 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
42 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie