Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse blauwe bessen kwarktaartjes

Zomerse blauwe bessen kwarktaartjes

Ingrediënten

  • 250 gram blauwe bessen
  • 500 gram kwark
  • 171 gram digestive
  • 5 blaadjes Gelatine
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 1 stuk citroen
Zomerse blauwe bessen kwarktaartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer, 4 glaasjes (of springvorm voor 1 grote taart)
  2. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng door elkaar en verdeel over de glaasjes. Druk aan met de bolle kant van een lepel en laat afkoelen in de koelkast.
  3. Pureer driekwart van de blauwe bessen met de suiker grof en meng met de kwark. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het mengsel.
  4. Laat de gelatine 5 minuten weken in een kom koud water. Pers het sap van 1 citroen, meng met 2 eetlepels water in een steelpan en verwarm. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en laat oplossen in het citroensapmengsel.
  5. Voeg het gelatinemengsel aan het kwarkmengsel toe en giet op de koekkruimels. Laat de taartjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Serveer de taartjes en garneer met de overige blauwe besjes.
  7. Tip: Garneer met een toefje slagroom en verse munt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 627
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 64 g
  • waarvan suikers 42
  • Vet 30 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 16
  • Vezels 6