
Zomerse couscoussalade met homemade burgertjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
50.36 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Parelcouscous
1 stuk Rode uien
1 stuk Bio+ koriander
5 eetlepel Peterselie
500 gram Rundergehakt
1 stuk Ei
2 theelepel Ras el hanout
4 eetlepel Olijfolie
1 stuk Courgette
10 stuks Abrikozen
7 stuks Zongedroogde tomaten
250 gram Cherrytomaten
80 gram Granaatappelpitjes
1 stuk Citroen
3 takjes Munt
6 eetlepel Volle yoghurt
Bereidingswijze
1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de schil van de ui en snipper fijn. Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes en hak fijn. Haal de blaadjes van de peterseliesteeltjes en hak fijn.
2. Meng het gehakt met de gesnipperde rode ui, twee eetlepels koriander, de helft van de peterselie, het ei en de ras el hanout. Meng met je handen en vorm tot kleine burgertjes.
3. Verwarm een grote koekenpan met twee eetlepels olijfolie. Bak hierin de burgertjes gaar en goudbruin. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verwarm een tweede koekenpan met de resterende olijfolie. Bak hierin de courgette goudbruin.
4. Hak de abrikozen en zongedroogde tomaatjes fijn. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Meng de abrikozen, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes, courgetteblokjes en granaatappelpitjes met de parelcouscous. Voeg ook de resterende koriander en peterselie toe. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
5. Haal de blaadjes van de takjes munt en hak fijn. Meng de yoghurt met de munt en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer de parelcouscoussalade met de burgertjes en yoghurtdip.
Meer recepten in de categorie