
Zomerse kapsalon met zoete aardappelfriet
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
500 gram shoarmavlees
600 gram (zoete aardappel)frites
1 krop ijsbergsla
1 stuks komkommer
6 eetlepels knoflooksaus
4 eetlepels Sriracha hot chili saus
2 stengels bos/lente-uitjes
Bereidingswijze
1. Bereid de zoete aardappelfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Halveer de komkommer en rasp in linten met behulp van een kaasschaaf. Snijd de ijsbergsla fijn en snijd de lente ui in schuine ringen.
3. Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Bak de shoarma op middel hoog vuur in 8 minuten goudbruin.
4. Verdeel de zoet aardappelfrieten over 4 borden. Schep de shoarma erover. Verdeel de ijsbergsla en de komkommerlinten over de shoarma. Garneer met de knoflooksaus, de sriracha saus en tot slot de lente ui.
Meer recepten in de categorie