Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse maaltijdsalade met gebakken bonen en gegrilde worst

Zomerse maaltijdsalade met gebakken bonen en gegrilde worst

Ingrediënten

  • 310 gram kidneybonen
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 stengels bosuien
  • 4 stuks BBQ-worstjes
  • 2 stuks eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 150 gram rucola
  • 150 gram maïskorrels
  • 3 stuks nectarines
  • 50 ml sladressing
Zomerse maaltijdsalade met gebakken bonen en gegrilde worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: verhit voor gebruik de barbecue en laat deze op temperatuur komen. Voor dit gerecht kun je ook een grillpan gebruiken.
  2. 1. Spoel de sperziebonen schoon, verwijder de uiteinden en snijd de sperziebonen doormidden.
  3. 2. Snijd de bosui in dunne strookjes, de nectarines in gelijke parten en pel en pers het teentje knoflook.
  4. 3. Breng een steelpan met water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten gaar en giet ze af. Laat schrikken in koud water, pel de eieren en halveer ze.
  5. 4. Giet de kidneybonen af in een vergiet en spoel ze na met koud water.
  6. 5. Verhit een scheutje plantaardige olie in een steelpan, voeg de kidneybonen samen met de sperziebonen, de knoflook en de tijm toe en roerbak 5-6 minuten.
  7. 6. Giet ondertussen de maïskorrels af en gril de nectarines en de BBQ-worsten 6 minuten op de barbecue of in de grillpan.
  8. 7. Meng de kidneybonen, de maïskorrels, de sperziebonen, de bosui, de rucola, de nectarines en de sladressing in een grote kom.
  9. 8. Verdeel de salade over de borden en serveer met een half eitje en een BBQ-worst.

    Voedingswaarde

  • Kcal 662
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 56 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 10