
Zomerse maaltijdsalade met gebakken bonen en gegrilde worst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
310 gram kidneybonen
500 gram sperziebonen
3 stengels bosuien
4 stuks BBQ-worstjes
2 stuks eieren
1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
150 gram rucola
150 gram maïskorrels
3 stuks nectarines
50 ml sladressing
Bereidingswijze
Let op: verhit voor gebruik de barbecue en laat deze op temperatuur komen. Voor dit gerecht kun je ook een grillpan gebruiken.
1. Spoel de sperziebonen schoon, verwijder de uiteinden en snijd de sperziebonen doormidden.
2. Snijd de bosui in dunne strookjes, de nectarines in gelijke parten en pel en pers het teentje knoflook.
3. Breng een steelpan met water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten gaar en giet ze af. Laat schrikken in koud water, pel de eieren en halveer ze.
4. Giet de kidneybonen af in een vergiet en spoel ze na met koud water.
5. Verhit een scheutje plantaardige olie in een steelpan, voeg de kidneybonen samen met de sperziebonen, de knoflook en de tijm toe en roerbak 5-6 minuten.
6. Giet ondertussen de maïskorrels af en gril de nectarines en de BBQ-worsten 6 minuten op de barbecue of in de grillpan.
7. Meng de kidneybonen, de maïskorrels, de sperziebonen, de bosui, de rucola, de nectarines en de sladressing in een grote kom.
8. Verdeel de salade over de borden en serveer met een half eitje en een BBQ-worst.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2754 Kj
Calorieën
662 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
34 gram