
Zomerse mossel cocktail
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg mosselen
100 ml droge witte wijn
2 el zonnebloemolie
2 el kerriepoeder
150 g hangop (kant en klaar)
4 el olijfolie
1 el gladde mosterd
1 venkel
1 appel
Gemengde sla naar keuze; kropsla, veldsla, rucola, jonge bladspinazie
1 sinaasappel
Bereidingswijze
Verhit een grote wok of bakpan met een beetje olijfolie tot het bijna begin te walmen.
Voeg de mosselen toe, schud ze een keer om, schenk de witte wijn er bij en dek af met een deksel.
Laat op hoog vuur staan, en schud de mosselen nog een keer om.
Na 1-2 minuten zijn de mosselen open. Schep ze op een vergiet en vang het vocht op.
Laat ze tot lauwwarm afkoelen en haal het mosselvlees uit de schelpen.
Bewaar enkele schelpen met een mossel voor de presentatie.
Verwarm een kleine bakpan met zonnebloemolie, voeg de kerrie toe en verwarm 1 minuut op laag vuur.
Voeg het mosselvocht toe, kook het vocht in tot de helft en laat daarna afkoelen.
Roer olijfolie, mosterd en afgekoeld mossel-kerrievocht door de hangop.
Schaaf de venkel op een rauwkostschaaf in flinterdunne plakken, leg 5 minuten in een schaal met koud water om knapperig te worden.
Vul een groot glas (wijnglas of cocktailglas) in meerdere lagen met gemengde sla, mosselen en kerriesaus.
Rasp er op het laatst nog iets sinaasappelschil over en leg er een mosselschelp op.