

Zomerse paella met garnalen en chorizo
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Mediterraans
11.45 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Chorizoworst
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
250 gram Risottorijst
750 ml Kippenbouillon
400 gram Gepelde tomaten
1 theelepel Gerookt paprikapoeder
300 gram Cocktailgarnalen
250 gram Tuinerwten
1 bosje Peterselie
1 stuk Citroen
12 stuks Groene olijven met piment
Bereidingswijze
1. Snijd de chorizo in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de chorizo gedurende 5 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en fruit nog 5 minuten mee.
2. Voeg de rijst toe aan het chorizomengsel en bak een paar minuten. Blus af met de bouillon, gepelde tomaten en het gerookt paprikapoeder. Breng aan de kook, draai het vuur iets lager en gaar de rijst in ongeveer 30-40 minuten.
3. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de cocktailgarnalen in ongeveer 5 minuten gaar en bewaar tot gebruik. Voeg 10 minuten voor de rijst gaar is de tuinerwten toe. Hak de peterselie fijn en snijd de citroen in partjes.
4. Garneer de paella in de pan met de garnalen, peterselie en olijven. Serveer met de partjes citroen.
Meer recepten in de categorie