Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse paella met garnalen en chorizo

Zomerse paella met garnalen en chorizo

Ingrediënten

  • 150 gram Chorizoworst
  • 1 stuk Gele ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 250 gram Risottorijst
  • 750 ml Kippenbouillon
  • 400 gram Gepelde tomaten
  • 1 theelepel Gerookt paprikapoeder
  • 300 gram Cocktailgarnalen
  • 250 gram Tuinerwten
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 stuk Citroen
  • 12 stuks Groene olijven met piment
Zomerse paella met garnalen en chorizo  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de chorizo in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de chorizo gedurende 5 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en fruit nog 5 minuten mee.
  2. 2. Voeg de rijst toe aan het chorizomengsel en bak een paar minuten. Blus af met de bouillon, gepelde tomaten en het gerookt paprikapoeder. Breng aan de kook, draai het vuur iets lager en gaar de rijst in ongeveer 30-40 minuten.
  3. 3. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de cocktailgarnalen in ongeveer 5 minuten gaar en bewaar tot gebruik. Voeg 10 minuten voor de rijst gaar is de tuinerwten toe. Hak de peterselie fijn en snijd de citroen in partjes.
  4. 4. Garneer de paella in de pan met de garnalen, peterselie en olijven. Serveer met de partjes citroen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 385
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 5