
Zomerse salade met gegrilde perzik, parmaham en buffelmozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
31.97 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Ciabatta mini
2 stuks Paprika (1 rode en 1 gele)
2 eetlepel Balsamico azijn
250 gram Tuinerwtjes (diepvries)
6 gram Cocktailtrostomaten
1 stuk Rode ui
1 bosje Basilicum
3 stuks Perziken
200 gram Buffelmozzarella
125 gram Parmaham
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur of snijd de ciabatta in grove stukken en meng in een bakblik of ovenschaal met een scheut olijfolie. Breng op smaak met zeezout en rooster 10 minuten in de oven, tot de stukjes licht krokant worden.
2. Snijd de paprika’s in reepjes en verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de paprikareepjes gedurende 10 minuten. Breng op smaak met de balsamico azijn, zout en peper.
3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Blancheer hierin de tuinerwten gedurende 3 minuten – laat de tijd pas lopen als het water weer kookt. Giet af en spoel in een vergiet koud onder de kraan. Laat uitlekken.
4. Snijd de tomaten in grove stukken en de ui in ringen. Scheur de basilicumblaadjes grof. Snijd de perziken in partjes. Haal de paprika uit de pan en verwarm opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de perziken aan de twee snijkanten gedurende 3-4 minuten per kant.
5. Scheur de mozzarella in stukken en meng alle ingrediënten behalve de ham met elkaar. Breng op smaak met extra olijfolie, zout en peper. Scheur de parmaham in lange stukken en maak kleine roosjes. Verdeel de salade over vier borden en garneer met de parmaham.
Meer recepten in de categorie