
Zomerse salade met gerookte makreel
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks gerookte makreel
10 gram bieslook
100 gram witte kaas
200 gram slamelange
400 gram sperziebonen
250 gram cherrytomaten
1 stuk rode ui
3 eetlepels kappertjes
4 stuks eieren
2 eetlepels magere yoghurt
1 theelepel Dijon mosterd
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Pel de eieren en snijd in partjes.
2. Breng een tweede pan met water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze 5 minuten.
3. Maak de makreel schoon door de huid van de vis af te trekken en verwijder de graten. Bewaar de stukken makreel.
4. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Halveer de cherry tomaten en snijd de bieslook fijn. Meng de yoghurt met de mosterd.
5. Meng 1 eetlepel dressing door de rucola melange en voeg de sperziebonen, de rode ui, de kappertjes, de cherry tomaten, de makreel en de witte kaas toe.
6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de partjes ei en de bieslook. Serveer met de overige dressing.
Tip: Maak croutons van oud brood en serveer bij de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1275 Kj
Calorieën
303 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
10 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
25 gram