Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse salade met gerookte makreel

Zomerse salade met gerookte makreel

Ingrediënten

  • 2 stuks gerookte makreel
  • 10 gram bieslook
  • 100 gram witte kaas
  • 200 gram slamelange
  • 400 gram sperziebonen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 4 stuks eieren
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 theelepel Dijon mosterd
Zomerse salade met gerookte makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Pel de eieren en snijd in partjes.
  2. Breng een tweede pan met water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze 5 minuten.
  3. Maak de makreel schoon door de huid van de vis af te trekken en verwijder de graten. Bewaar de stukken makreel.
  4. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Halveer de cherry tomaten en snijd de bieslook fijn. Meng de yoghurt met de mosterd.
  5. Meng 1 eetlepel dressing door de rucola melange en voeg de sperziebonen, de rode ui, de kappertjes, de cherry tomaten, de makreel en de witte kaas toe.
  6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de partjes ei en de bieslook. Serveer met de overige dressing.
  7. Tip: Maak croutons van oud brood en serveer bij de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 303
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 10 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 6