
Zomerse salade met kalkoenfilet en groene groenten
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
olijfolie
200 gram kalkoenfilets
400 gram tuinbonen (diepvries)
400 gram sperziebonen (diepvries)
150 gram fusilli (pasta)
1 stuk rode ui
1 teentje knoflook
150 gram rucolamelange
100 gram cherrytomaten
20 gram basilicum
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit een scheutje olie in de pan en roerbak de nog bevroren sperzieboontjes en tuinboontjes ongeveer 5 - 8 minuten.
3. Pel de rode ui en snijd in zeer fijne ringen. Halveer de cherry tomaten.
4. Pureer de basilicum samen met 4 eetlepels olijfolie en het teentje knoflook tot een egale dressing. Meng de dressing door de slamelange en voeg de rode ui, de cherry tomaten, de sperziebonen, de tuinbonen en de pasta toe.
5. Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes.
6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de reepjes kalkoenfilet.
Tip: Verkruimel witte kaas over de salade voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1429 Kj
Calorieën
340 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
27 gram