
Zomerse salade met paksoi, radijsjes, aardbeien en mozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
37.85 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Quinoa
400 gram Aardbeien
300 gram Radijs
2 stuks Rijpe avocado
2 stuks Buffelmozzarella
1 stuk Paksoi
4 theelepel Balsamico crema
2 theelepel Citroensap
200 gram Bladspinazie
1 bosje Basilicum
4 eetlepel Zonnebloempitten
Bereidingswijze
1. Kook de quinoa beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en de uiteindes van de radijsjes. Snijd de aardbeien en radijsjes afhankelijk van de grootte in kwarten of halveer ze. Verwijder de pit en schil van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in plakjes. Scheur de mozzarella in stukken. Leg apart.
2. Snijd de groene bladeren van de paksoi los van de witte onderkant. Snijd het witte gedeelte in stukken van ongeveer 3 centimeter breed en het groene gedeelte in stukken van ongeveer 5 centimeter.
3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Roerbak het witte gedeelte van de paksoi 3 minuten, voeg het groene gedeelte toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en de balsamico crema.
4. Giet de quinoa af en laat iets afkoelen. Breng op smaak met twee eetlepels extra vierge olijfolie, het citroensap, zout en peper. Meng de quinoa met alle ingrediënten, behalve de zonnebloempitten. Garneer de salade met de zonnebloempitten en serveer direct.
Meer recepten in de categorie