
Zomerse sangria met watermeloen, bramen en aalbes
Drankje
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
75 milliliter Campari
250 gram watermeloen (met schil)
0.5 bakjes bramen
0.5 bakjes aalbessen
1 ijsblokjes
5 prosecco (gekoeld)
Bereidingswijze
1. Schenk de Campari in een kom. Snijd uit een plak watermeloen 4-8 lange, smalle punten met schil eraan om straks in de glazen te kunnen steken.
2. Snijd de rest van het vruchtvlees in blokjes en voeg samen met de bramen en aalbessen toe aan de drank in de kom. Laat een half uur in de koelkast trekken.
3. Laat het inmiddels dronken fruit uitlekken boven een tweede kom. Bewaar het uitlekvocht.
4. Verdeel 2 eetlepels fruit en een handje ijsklontjes over elk glas en schenk de prosecco erop. Schenk als laatste over de bolle kant van een lepel rustig de opgevangen likeur bij de glazen, zodat het in een laagje naar de bodem zakt.
5. Steek de punten watermeloen rechtop in de glazen en serveer. Genieten maar!
Meer recepten in de categorie