
Zomerse stoofpot
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 180 min
Frans
Ingrediënten
500 gram runderriblappen
50 gram boter
1 ui
3 knoflookteentjes
250 gram champignons
1 deciliter tomatenpuree
0.5 eetlepels Provençaalse kruiden
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel bouillonpoeder
3 deciliter rode wijn
0 peper en zout
Bereidingswijze
1. Je kunt voor dit recept zowel hout als briketten gebruiken.
2. Maak het vuur aan en snijd ondertussen de runderriblappen in reepjes of kleine blokjes.
3. Smelt de boter in de pan en bak de stukjes riblap bruin.
4. Doe daarna het deksel op de pan en laat het 1,5 uur stoven.
5. Voeg een beetje water toe als het vlees te droog wordt.
6. Snijd de ui en doe deze samen met de uitgeperste tenen knoflook bij het vlees.
7. Snijd vervolgens de champignons in plakjes en voeg ze met de tomatenpuree aan het geheel toe.
8. Meng de Provençaalse kruiden, de rozemarijn en de bouillonpoeder met de rode wijn en doe dat ook nog in de pan.
Meer recepten in de categorie