Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse vegaburger van tuinbonen

Zomerse vegaburger van tuinbonen

Ingrediënten

  • 4 stuks trostomaten
  • 4 stuks meergranenbollen
  • 400 gram tuinbonen (diepvries)
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 3 eetlepels knoflooksaus
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk ei
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 100 gram paneermeel
Zomerse vegaburger van tuinbonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. * Staafmixer
  2. 1. Breng een pan met water aan de kook, kook de tuinbonen samen met de tuinerwten kort en spoel af met koud water.
  3. 2. Snijd de trostomaten in plakken en hak de gele ui, de knoflook en de koriander fijn.
  4. 3. Meng de ui, de knoflook en de koriander samen met de chilipoeder, de tuinbonen, de tuinerwten, het ei en het paneermeel met een staafmixer tot een glad mengsel.
  5. 4. Maak 4 burgers van het bonenmengsel en laat deze 15 minuten opstijven in de koelkast.
  6. 5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de burgers 3 minuten aan beide kanten zodat ze mooi bruin zijn.
  7. 6. Snijd de bollen door en leg hier de burgers op. Volg met de knoflooksaus, de plakken tomaat en sluit af met het kapje van de volgranenbol. Verdeel de burgers over de borden.
  8. Tip: Lekker met Plus Ovenfrites.

    Voedingswaarde

  • Kcal 523
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 78 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 16