
Zomerse vegaburger van tuinbonen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks trostomaten
4 stuks meergranenbollen
400 gram tuinbonen (diepvries)
200 gram tuinerwten (diepvries)
3 eetlepels knoflooksaus
10 gram koriander
1 stuk ei
1 theelepel chilipoeder
1 teentje knoflook
1 stuk ui
100 gram paneermeel
Bereidingswijze
* Staafmixer
1. Breng een pan met water aan de kook, kook de tuinbonen samen met de tuinerwten kort en spoel af met koud water.
2. Snijd de trostomaten in plakken en hak de gele ui, de knoflook en de koriander fijn.
3. Meng de ui, de knoflook en de koriander samen met de chilipoeder, de tuinbonen, de tuinerwten, het ei en het paneermeel met een staafmixer tot een glad mengsel.
4. Maak 4 burgers van het bonenmengsel en laat deze 15 minuten opstijven in de koelkast.
5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de burgers 3 minuten aan beide kanten zodat ze mooi bruin zijn.
6. Snijd de bollen door en leg hier de burgers op. Volg met de knoflooksaus, de plakken tomaat en sluit af met het kapje van de volgranenbol. Verdeel de burgers over de borden.
Tip: Lekker met Plus Ovenfrites.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2196 Kj
Calorieën
523 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie